Editie: Nummer 1 - 2017

NTZ Publicaties maart 2017
Gratis
Lees verder
NTZ Agenda maart 2017
Gratis
Lees verder
NTZ Boeken maart 2017
Gratis
Lees verder
Gehandicaptenzorg in 2020: een reactie

Als voorzitter van een medezeggenschapsraad van vertegenwoordigers van cliënten bij een aanbieder van zorg voor mensen met een verstandelijke beperking ben ik altijd geïnteresseerd in kennis die bijdraagt aan betere zorg voor onze cliënten.

Lees verder
Verbinding gewenst rondom onderzoek in de zorg aan mensen met verstandelijke beperkingen

In de zomer van 2016 vond in Melbourne het wereldcongres plaats van de International Association for the Scientific Study of Intellectual and Developmental Disabilities(IASSIDD). Tijdens dit congres waanden we ons in een warenhuis met honderden producten.

Lees verder
Van burger-cliënt naar perspectief van waardigheid

Dit opiniestuk verwoordt een zienswijze op mensen met een verstandelijke beperking die behulpzaam kan zijn bij het interpreteren van de kwaliteit van de hulp die zij ontvangen. Het neemt waardigheid als uitgangspunt, bouwt voort op het heersende paradigma ten aanzien van mensen met een verstandelijke beperking en is te beschouwen als een aanvullende reflectie daarop.

Lees verder
Kwaliteit van bestaan een praktijkonderzoek naar de kwalitatieve en kwantitatieve meerwaarde van POS

Kan kwaliteit van bestaan met de Personal Outcomes Scale wel eenduidig gemeten worden in een organisatie die zorg biedt aan een diverse populatie van personen met een aangeboren of niet-aangeboren beperking, personen met een lichte tot een diepe verstandelijke beperking?

Lees verder
De levensverhaleninterventie – Wie ben ik?

Veranderingen in psychische klachten en welbevinden bij mensen met psychiatrische problemen en een verstandelijke beperking of zwakbegaafdheid.

Lees verder
Het meten van temperament bij jonge kinderen met zeer ernstige verstandelijke en meerv. beperkingen

Onderzoek naar de motorische component binnen instrumenten voor het meten van temperament.

Lees verder
NTZ redactioneel maart 2017
Gratis
Lees verder