Nieuws

25 juni: webinar ‘New eugenics & COVID-19’ van IASSIDD en Disability Studies

10 juni 2020
IASSIDD & Disability Studies in Nederland organiseren gezamenlijk het webinar “NEW EUGENICS & COVID-19″ op donderdag 25 juni a.s. tussen 14:00 – 16:00 uur. Em. Prof. dr. Hans Reinders geeft een keynote (Eugenics Old and New), zal discussies over eugenetica in relatie tot beperkingen bespreken en in historisch en huidig perspectief plaatsen. Drie sprekers, drs. Lees meer »

Oproep: deelname online database COVID-19 bij mensen met een verstandelijke beperking

25 mei 2020
De academische werkplaats Sterker op eigen benen heeft in opdracht van het ministerie van VWS een database opgesteld waarin VG-zorginstellingen online gegevens over hun patienten met (mogelijke) COVID-19 infectie kunnen registreren. Het doel is om inzicht te geven in het verloop van COVID-19 infectie in deze kwetsbare doelgroep. Uit voorlopige resultaten blijkt dat de helft Lees meer »

Presentaties jaarlijkse AAIDD meeting op Instagram

21 april 2020
De jaarlijkse AAIDD-meeting is in verband met het coronavirus geannuleerd. De AAIDD heeft alternatieven bedacht om toch presentaties te kunnen zien die gehouden zouden worden. Zo geven ze korte videos van geaccepteerde presentaties op instagram: instagram AAIDD. Ook zijn ze van plan webinars te organiseren. Houd daarvoor de website van de AAIDD in de gaten: Lees meer »

UPDATE: agenda NTZ maart 2020

30 maart 2020
Vanwege de maatregelen rond COVID-19 zijn de agenda-items die vermeld zijn in het NTZ nummer van maart 2020, geannuleerd, verplaatst of nog onduidelijk. Houd de websites van de congresorganisaties in de gaten voor verdere updates.

Uitreiking Ds. Visscherprijs uitgesteld

13 maart 2020
De Ds. Visscherprijsuitreiking op 26 maart wordt i.v.m. het coronavirus verschoven naar begin september Dit om besmettingsrisico te verminderen en de landelijke oproep (o.a. van de VGN) naar medewerkers van zorginstellingen (en universiteiten) om niet noodzakelijke bijeenkomsten voorlopig niet te bezoeken. Zie voor nadere berichten het juninummer van NTZ en t.z.t. ook op de website.