Weten Jaargang 14 nummer 5

Marcus Aurelius: een wijs man

Heb je wel eens nagedacht hoe jij eigenlijk geworden bent wie je nu bent? In de loop van je leven heb je heel wat geleerd! Denk alleen maar eens aan school: lezen, schrijven, rekenen ... het zijn allemaal dingen die je veranderd hebben, sinds je als baby op de wereld kwam. Maar je hebt nog veel meer geleerd sinds die tijd, sommige dingen zelfs helemaal ongemerkt.

Bekijk alle artikelen uit deze editie
Wilt u dit hele artikel lezen?
Neem een abonnement
Sylvia Drent: ‘Begaafde leerlingen horen er gewoon bij in het onderwijs.’

Sylvia Drent is een voorvechter voor goed onderwijs aan begaafde en hoogbegaafde kinderen. Ze is co-auteur en een van de drijvende krachten achter het Digitaal handelingsprotocol begaafdheid (DHH). Drent verschuilt zich niet, maar treedt ook niet graag op de voorgrond. Liever versterkt ze het fundament op de basisschool. Wie is Sylvia Drent? Talent legde haar negen stellingen voor.

Lees verder
Inhoud en voorwoord

Er bestaan ongelofelijk veel synoniemen van het werkwoord veranderen. Afwisselen, anders worden, changeren, kenteren, keren, omslaan, overgaan, ransformeren,
… och, en nog veel, veel meer. Het kan je niet ontgaan zijn: Talent is veranderd. Het tijdschrift is in een nieuw jasje gestoken.

Lees verder