Carla Desain is journalist/orthopedagoog en moeder van een 16-jarige hoogbegaafde zoon. In Talent zoekt zij telkens de leukste én leerzaamste lees- en spelmaterialen uit voor uw kind en/of leerling.
Editie: Jaargang 15 nummer 2
Faalangst bij hoogbegaafden onder controle. Interview met Hilde Cromjongh. Hilde volgde de ECHA-opleiding en verdiepte zich in de relatie tussen onderpresteren en faalangst.
Albert Kaput werkt al meer dan vijftien jaar met hoogbegaafde kinderen binnen en buiten het reguliere onderwijs. Hij is mede-oprichter van het Centrum voor Creatief Leren in Sterksel. Een gesprek met Albert Kaput en zijn collega, klinisch psycholoog Haiko Jessurun over de ontwikkeling van hoogbegaafden, onderpresteren, passend onderwijs en passende zorg.
Onderpresteren in het voortgezet onderwijs. Interview met Marjolein Suwijn.
De boekenplank van Brechtje Poppen.
Een training voor onderpresterende leerlingen en parallel een training voor hun ouers, versterkt en versnelt een veranderingsproces. Joost de Maaré brengt ouders en onderpresteerde leerlingen weer op het rechte pad.
Tien jaar ervaring met hoogbegaafde leerlingen loont voor Driestar College in Gouda. Prentenboeken van de kinderen zijn te zien bij de tentoonstelling 'Turcksche Boucken' in het museum Meermanno in Den Haag.
De Amerikaanse hoogleraar Lewis Terman verzamelde een grote groep hoogebegaafde kinderen in Californië en volgde die hun leven lang: 'Terman's Termites'.
In elk nummer praat Talent met jonge mensen die kan zien hun talenten optimaal te benutten. Aan het woord is de 16-jarige modeontwerpster Pauline van Dongen.
Maryan Camps en Els Schrover bedenken voor elke uitgave van Talent een of meer uitdagende opdrachten voor ‘ondernemende en onderzoekende’ jonge mensen.