Editie: Jaargang 15 nummer 2

Carla’s corner

Carla Desain is journalist/orthopedagoog en moeder van een 16-jarige hoogbegaafde zoon. In Talent zoekt zij telkens de leukste én leerzaamste lees- en spelmaterialen uit voor uw kind en/of leerling.

Lees verder
Column – Kennishonger

Column door Ellen Sinot, die toevallig slim geboren is.

Lees verder
Van kan ik toch niet, naar kan ik nog niet

Faalangst bij hoogbegaafden onder controle. Interview met Hilde Cromjongh. Hilde volgde de ECHA-opleiding en verdiepte zich in de relatie tussen onderpresteren en faalangst.

Lees verder
100% van de hoogbegaafden onderpresteert

Albert Kaput werkt al meer dan vijftien jaar met hoogbegaafde kinderen binnen en buiten het reguliere onderwijs. Hij is mede-oprichter van het Centrum voor Creatief Leren in Sterksel. Een gesprek met Albert Kaput en zijn collega, klinisch psycholoog Haiko Jessurun over de ontwikkeling van hoogbegaafden, onderpresteren, passend onderwijs en passende zorg.

Lees verder
Hoe maak je leerlingen verantwoordelijk

Onderpresteren in het voortgezet onderwijs. Interview met Marjolein Suwijn.

Lees verder
‘Echte vriendinnen houden van je om wie je bent’

De boekenplank van Brechtje Poppen.

Lees verder
Help! Mijn kind is een onderpresteerder!

Een training voor onderpresterende leerlingen en parallel een training voor hun ouers, versterkt en versnelt een veranderingsproces. Joost de Maaré brengt ouders en onderpresteerde leerlingen weer op het rechte pad.

Lees verder
Prentenboeken van Plusklas museumwaardig

Tien jaar ervaring met hoogbegaafde leerlingen loont voor Driestar College in Gouda. Prentenboeken van de kinderen zijn te zien bij de tentoonstelling 'Turcksche Boucken' in het museum Meermanno in Den Haag.

Lees verder
Terman’s Termites als tieners

De Amerikaanse hoogleraar Lewis Terman verzamelde een grote groep hoogebegaafde kinderen in Californië en volgde die hun leven lang: 'Terman's Termites'.

Lees verder
Uitgelicht

Door Priscilla Keeman.

Lees verder
‘Over vijf jaar verkoop ik internationaal’

In elk nummer praat Talent met jonge mensen die kan zien hun talenten optimaal te benutten. Aan het woord is de 16-jarige modeontwerpster Pauline van Dongen.

Lees verder
Vooruit – Besmettelijk

Maryan Camps en Els Schrover bedenken voor elke uitgave van Talent een of meer uitdagende opdrachten voor ‘ondernemende en onderzoekende’ jonge mensen.

Lees verder