Editie: Jaargang 15 nummer 6

‘Verscheurd tussen twee werelden’

De boekenplank van Emma Kamp (9 jaar, groep 7).

Lees verder
Carla’s corner

Carla Desain is journalist/orthopedagoog en moeder van een 19-jarige hoogbegaafde zoon. In Talent zoekt zij telkens de leukste én leerzaamste lees- en spelmaterialen uit voor uw kind en/of leerling.

Lees verder
‘Jongleren was mijn redding’

Bart Hoving, 22 jaar, is professioneel jongleur. Een interview via Skype vanuit Berlijn: over jongleren en jezelf overtreffen, over internationale vriendschappen in een multiculturele stad, over optreden en de kick van applaus en over het drukke jongetje dat zichzelf vond op het podium.

Lees verder
Nieuws

Lees hier de nieuwsberichten van deze editie.

Lees verder
Train je hokjesgeest

Ons vermogen om te categoriseren, te denken binnen kaders, heeft geleid tot een grote hoeveelheid hoekjes waarin we onze kinderen kunnen stoppen, met de bijbehorende labeltjes; soms wel 2 of 3...

Lees verder
Pientere peuters: hoe vind je ze?

Praktische signaleringsmethode voor slimme peuters door Fanny Cattenstart.

Lees verder
Nieuwe IQ-test: de RAKIT-2

Lisanne van Nijnatten is kinder- & jeugdpsycholoog en stelt dat ouders nog te weinig worden geïnformeerd over de kwaliteit van de testinstrumenten die gebruikt worden bij de diagnostiek van hun kind. Met dit artikel wil ze de leemte enigszins opvullen.

Lees verder
Huisvrouwen en carrièrevrouwen

Terman's Termites als veertigers (slot). Over de 1% meest intelligente jongens en meisjes in Californië, oftewel de 'Termites'.

Lees verder
Goed in je vel, goed tot je recht

De noodzaak van voltijds hoogbegaafdenonderwijs.

Lees verder
Fluitje van een cent

Maryan Camps en Ellen Schrover geven een idee voor het maken van wenskaarten.

Lees verder
Stilletjes hoogbegaafd

Hoogbegaafdheid is in het Noorden nog een 'verboden woord'. Leraren en psychologen halen hun neus er voor op en veel hoogbegaafden zelf mijden het onderwerp. Eindelijk verandert dat nu een beetje.

Lees verder