Editie: Jaargang 16 nummer 1

Excelleren doe je niet alleen

Bevorderen van Excellentie door Coöperatief Onderzoeken en Ontwerpend Leren op een basisschool in Lelystad. de school doet met groep 6, 7 en 8 me aan de BE COOL! lessenserie 'Ontwerp een huis op de maan'.

Lees verder
Vind je balans

Boosheid, heftige emoties, faalangst - een paar kenmerken die veel ouders van hoogbegaafde kinderen zullen herkennen. Haptonomie kijkt naar de balans tussen voelen, denken en handelen. Fysieke oefeningen kunnen een verstoorde balans herstellen.

Lees verder
Van verveling naar creativiteit

In de douche of tijdens de afwas komen we soms tot de meest verrassende ideeën. Onze hersenen zijn dan eindelijk vrij om te dwalen, zonder de concentratie die we de rest van de dag nodig hebben. En dat biedt ruimte voor creativiteit. Als je het zo bekijkt is een beetje verveling in de klas voor een hoogbegaafd kind helemaal niet zo verkeerd.

Lees verder
‘Door het HB-forum ben ik nu op de goede weg’

Mireille de Vreeze (28) begreep pas kortgeleden dat haar hoogbegaafdheid de belangrijkste reden was dat zij haar leven lang geen aansluiting kon vinden bij leeftijdsgenoten.

Lees verder
Heeft uw school al een hoogbegaafdheids-specialist?

Een heldere schoolvisie op hoogbegaafdheid, het herkennen en diagnosticeren van hoogbegaafdheid, aanpassingen binnen curriculum en een goede communicatie met ouders worden steeds hoger op de agenda geplaatst. En terecht. Want alleen zo kunnen (hoog)begaafde kinderen excelleren en hun talen ontwikkelen.

Lees verder
Het nut van Languagenut

Spelend een taal leren. Languagenut is een online programma voor kinderen om 1440 woorden in zeven talen te leren.

Lees verder
Vooruit – Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Maryan Camps en Els Schrover bedenken voor elke uitgave van Talent een of meer uitdagende opdrachten voor ‘ondernemende en onderzoekende’ jonge mensen.

Lees verder
Uitgelicht

Door Priscilla Keeman.

Lees verder
Carla’s corner

Carla Desain is journalist/orthopedagoog en moeder van een 17-jarige hoogbegaafde zoon. In Talent zoekt zij telkens de leukste én leerzaamste lees- en spelmaterialen uit voor uw kind en/of leerling.

Lees verder
‘Vóór het slapen gaan moet ik de denkdeurtjes in mijn hoofd sluiten’

De boekenplank van Annika Schijndel (6 jaar, groep 4).

Lees verder