Redactioneel Jaargang 29 nr. 4 2019 Gratis

Redactioneel themanummer ‘Ik eet, dus ik ben’

Door: Eric van de Laar, Ingeborg Engelberts en Gert Olthuis

Eten is niet alleen voeding. Wat wij eten, hoe wij eten, met wie wij eten en wat wij erbij denken en doen als wij eten of niet eten, het hangt samen met onze geschiedenis, onze cultuur, ons zelfbeeld en onze identiteit. Zeg mij wat u eet, en ik zal u zeggen wie u bent.

Bekijk alle artikelen uit deze editie
Inhoudsopgave TGE nr. 4, 2019
Lees verder
Vervreemding en voedselvaardigheden

Het is belangrijk aandacht te schenken aan gezondheid bij voeding, maar gezondheid dient absoluut niet de allesoverheersende waarde te zijn. Goed eten, de daarbij horende voedselvaardigheden en goed leven worden geschaad door een overmatige aandacht voor gezondheid.

Lees verder