Weten Jaargang 15 - 2016 - Nummer 3 Gratis

Artikel gratis te downloaden: ‘Anders zijn is oké’

Dit artikel uit de rubriek 'Van buiten naar binnen' is gratis te lezen. Ook is het gebruikte lespakket 'Handicap in de les' gratis op te vragen via www.handicapindeles.nl.

'Handicap in de les' is een lespakket dat onder andere bestaat uit drie lessen over kinderen met een handicap, een leskist met ervaringsmateriaal, een docentenhandleiding en een lijst met gastsprekers. Dit lespakket ivan NSGK is gratis te bestellen op www.handicapindeles.nl. In het artikel 'Anders zijn is oké' wordt een praktijkbeschrijving gegeven op een basisschool die het lespakket uitgeprobeerd heeft en hoe de kinderen de verschillen tussen elkaar ervaren. Het artikel, geschreven door Heleen van Tilburg, is gratis in te zien.

Voor meer informatie over NSGK en het lespakket Handicap in de les kunt u contact opnemen met Mariël Verburg (NSGK), tel. 020-6791200 / 06-19384343, e-mail mverburg@nsgk.nl of kijk op www.nsgk.nl en www.handicapindeles.nl.

 

 

 

 

 

Bekijk alle artikelen uit deze editie
Inhoudsopgave

Hier vindt u de inhoudsopgave van de nieuwe Zone

Lees verder
Van de redactie: we zijn thuis

Ten tijde van het schrijven van dit editorial zitten we in een unieke situatie in Nederland en in een groot deel van de wereld. Alle leerlingen zijn thuis en de scholen zijn leeg. Leerkrachten werken ontzettend hard om contact te houden met de leerlingen en ouders te ondersteunen in het begeleiden van het onderwijs thuis. Centrale eindtoets en eindexamens zijn afgeblazen en de krant staat vol met risico’s op vergroting van de kansenongelijkheid en onveilige thuissituaties. Ik ben benieuwd hoe we over een aantal maanden/jaren op deze periode terugkijken en wat de werkelijke gevolgen zullen zijn voor onze leerlingen. Ik geloof
erg in de veerkracht van leerlingen en heb hier vertrouwen in.

Lees verder